TROFEU FIRA PORT EL MASNOU

El passat diumenge 5 de maig les vint-i-tres embarcacions participants en el Trofeu Fira Port El Masnou ( prova puntuable també per a la Maresme Sud) van poder gaudir d’una esplèndida jornada de navegació en condicions òptimes amb vents de xaloc que van oscil.lar entre els 12 i 15 nusos enmig d’una mar no gaire agitada encara que proveïdora d’excel.lents moments d’onada, idonis per a gaudir de l’ocasional surfejada en els  rumb de popa.

El recorregut de la prova es va establir en un triangle equilàter de 1.3 milles per costat i amb la primera balisa situada al 210. Mentre els grups 1 i 2 van tenir que realitzar dues voltes al triangle es va marcar una única volta per al grup promoció.

En el moment de la sortida a les 11:30 del matí el Grand Soleil 45 Lazy Dog es va situar en les primeres posicions seguit de Maximo de Maribel Cadenas, i alguns representants del Club Vela Mataró com el Tauró, el Mentha, el Bwater i el Dennis del CNP,  entre d’altres. Aproximadament als deu minuts d’haver-se donat la sortida van començar a virar els primers vaixells, segons la tàctica escollida de navegar més per terra o mar a dins, començant així una lluita aferrisssada que no va acabar fins a l’arribada a línia de meta de la darrera embarcació de la flota a la 1:14 hores de la tarda.

En els rumbs de popa van ser múltiples els incidents amb l’hissada d’espinàquer així com les anades d’orsada. La competitivitat era màxima i les primeres embarcacions no volien regalar ni un segon, pel que en la segona volta varies tripulacions van decidir tornar a hissar o bé l’asimètric o bé l’espinàquer. Malgrat tot alguns equips situats enmig i al final de la flota van decidir no hissar espi, possiblement per evitar els riscos d’una maniobra fallida i confiant en el potencial del gènova amb un vent de través (una mica obert).

Finalment i després de quasi 1 hora i 11 minuts el primer vaixell en creuar la línia d’arribada va ser el Máximo, seguit del Lazy Dog y el Mentha, del nostre benvolgut company Josep Mª Mora. Malgrat tot en la classificació final general  les primeres posicions van quedar ocupades pel Lazy Dog del CNP, en primer lloc, seguits pel Mentha del CVM i el Máximo del CNM.

En la classificació per grups, al 1er grup les primeres posicions van clonar la classificació de la general mentre que al 2on grup quedaven en un primer lloc els del Bwater de l’Andreu Rabassa, seguits per l’Springbok del CNM i Tibere del CNM. En el grup promoció les tres primeres posicions no van tenir presència mataronina i van estar ocupades, per ordre de guanyadors, pel Mamoku, el Fanni Tercera i el Samantha, tots ells del CNP.

La classificació del Trofeu Fira Port El Masnou facilitada pel CNM és,

Classificació Trofeu Pira Port El Masnou 2013

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.