RESULTATS REGATA COSTA BRAVA 2013

Crònica d’una flota guanyadora

L’edició 2013 de la Regata Costa Brava celebrada entre divendres 17 i dissabte 18 de maig va demostrar la tenacitat i l’esperit mariner de les 32 embarcacions que van pendre la sortida a Mataró, divendres a les 6:05 de la tarda.

Entre els participants hi havia representants de dotze clubs entre els cuals estaven els organitzadors del CV Mataro,  embarcacions tambè del CN Balis, del CN Masnou, del CN Premia, del RCM de Barcelona, de Port Ginesta, de Sitges i fins i tot del CN Port d’Aro.

El recorregut es va establir amb una boia de “desmarque” a la sortida després de la cual la flota va posar rumb a les Illes Medes per acabar rodejant-les i dirigir-se a l’arribada situada a Port d’Aro.

Malgrat cadascuna de les embarcacions va decidir marcar la seva propia estratègia, per a poder donar una versió més personal del que va succeir durant aquestes 70 milles de regata intentarem narrar l’experiència del Mentha del CVM, primers en temps real, tercers a la general i guanyadors indiscutibles del grup A Dos.

La sortida es va donar amb uns 15 nusos del SO i passada la boia de “desmarque” va ser el moment d’issar l’espi simètric per intentar desmarcar-se de la resta de la flota. El Mentha anava seguit de prop pel Merit, Varano del Desierto, Oreig i Tauró. Abans d’arribar a les Medes la flota va patir tambè una caiguda del vent que seguidament va pujar per establir-se en un SE de major intensitat, entre uns 25 i 30 nusos. Abans d’arribar a les Illes Medes van ser vàries les tripulacions que desafiant la foscor i el cansament decidiren canviar el simètric per un asimètric que els va permetre arribar més propers a les Medes on era lògic que el rumb de popa canviaria a cenyida.

En el cas del Mentha la pujada del vent els va fer decidir-se per un ris a la major encara que van seguir navegant amb tot el gènova. En aquest darrer tram de cenyida la mar de fons del Sud i la onada de 1.5 metres feien la navegació una mica més moguda però per al Mentha era un moment relativament positiu ja que els donava casi rumb directe a Port d’Aro i veien clar que de moment eren els primers de la flota. L’equip format pel Josep Mª i l’Adam Mora van arribar a Port d’Aro pocs minuts abans de les cinc de la matinada demostrant que el Mentha és un vaixell que gaudeix de condicions de vent on poder demostrar tot el seu potencial.

La resta de la flota no va trigar molt en arribar, de fet Varano del Desierto, l’Oreig, Tauró, Miaja, Hydra i Cometa a Dos passaren tots la línia d’arribada abans de les 5:30 de la matinada del dissabte 18 de maig.

Malgrat la història del Mentha és un relat d’èxit, no hi ha que oblidar les altres trenta-una embarcacions, de les quals onze no van arribar a creuar la línia d’arribada malgrat van pendre la sortida. Alguns es van veure sorpresos, en la segona part de la regata un cop passades les Medes (aproximadament a partir de les 3 de la matinada) per ratxes de més de 30 nusos i una mar agitada que van dificultar no tan sols la participació a la regata sinó tambè l’arribada a d’altres ports on van haver de refugiar-se, com és el cas de l’Escala o Sant Feliu de Guíxols.

Per finalitzar aquesta jornada de regata totes les tripulacions van poder gaudir d’un sopar amb entrega de trofeus i sorteig de premis a les instal.lacions del Club Nàutic Port d´Aro.

La Regata Costa Brava 2013 és una prova puntuable al Campionat de Catalunya, i els resultats de la classificació general final van tenir com a guanyadors el Varano del Desierto del CN Arenys de Mar, seguit pel Miaja del CN Masnou i com a tercer classificat el ja mencionat Mentha del CV Mataró.

En les classificacions per grups, del Grup 1 es van proclamar guanyadors els del Miaja d’en Jaume Samon, com a segons van estar els de l’Oreig del CN Port d’Aro i la tercera posició va ser per al Tauró del CV Mataró. En el Grup 2 el pòdium se´l van endur els del Varano del Desierto d’Enrique Twose seguits pel Tete del CV Mataró i el Dennis del CN Premià.

En el Grup Promoció la única embarcació que va finalitzar la regata van ser els de l’Aroha del CV Mataró mentre que també hi ha haver una sola embarcació dins les classificacions del grup de solitaris, en Jordi Monso del CM Port Olímpic amb el seu Bromera.

Finalment en el grup A Dos, els guanyadors foren els del Mentha seguits pel Cometa a Dos d’en Xavi Rocas representant al CN Balís i pel ZigZag Segundo tambè del Balís.

Classificació Regata Costa Brava 2013

Please follow and like us:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *